Gratis online Masterclass

De 6 tips voor meer zelfliefde!

Anke de Groot - Levenscoach

Je ontdekt in de Masterclass:

  • De 6 ingrediënten die jou happy laten voelen met wie je bent.
  • Hoe je je niet meer laat tegenhouden door de negatieve stemmen in je hoofd.
  • Dat er meer potentie in jou zit dan je eigenlijk denkt en hoe je hier achter komt. 
  • Wat voor jou echt belangrijk is in jouw leven en hoe je daarin voor jezelf kunt kiezen.

Aan het eind van de Masterclass is er een Q&A waar ik jouw vragen beantwoord.

Anke de Groot Levenscoach Kies voor jezelf!

Hey jij!

Ik ben Anke en ik geloof oprecht dat jij het leven kunt leiden die jij wilt en invloed kunt hebben op hoe jij je voelt.

Rond mijn 20ste had ik al de droom om levenscoach te worden. Altijd was ik al degene die voor vrienden en bekenden een luisterend oor had. Ik was oprecht geïnteresseerd in de drijfveren en de manier van denken van andere mensen. Daarbij probeerde ik altijd begrip te hebben voor de personen, omdat er altijd een reden is voor een bepaald reageren of handelen.

Toen mijn droombaan (levenscoach) inzichtelijk was in mijn hoofd zat ik midden in de opleiding Pedagogiek. Deze opleiding is gericht op begeleiding van kinderen en coachen van ouders/opvoeders. Een leuke opleiding waarin ik door middel van veel reflecteren ook met mezelf werd geconfronteerd.

Eigenlijk werd daardoor duidelijk wat ik nóg liever wilde: niet alleen zorgen voor kinderen en ouders, maar ook het willen helpen volwassenen die last hadden van onzekerheid en zich graag persoonlijk wilden ontwikkelen.

Toch durfde ik niet over te stappen naar een andere opleiding. Ik dacht “nee, niet aan denken, want ik volg nu deze opleiding! Wat zouden mensen wel niet van me denken als ik zou overstappen? ‘die weet ook niet wat ze wil…’?” Ik was dus bang voor wat anderen zouden vinden. Mijn eigen onzekerheid zat in de weg.  Diep van binnen wist ik wél wat ik wilde! Ik durfde er alleen niet voor te kiezen. Ik maakte mijn opleiding pedagogiek af en het hoogste cijfer haalde ik voor de minor Trainen & coachen. Wat vond ik dat gaaf!

Na mijn opleiding koos ik niet voor mijzelf. ‘Waarom zou ik?’ dacht ik.
Ik vond dat er belangrijkere dingen waren dan mezelf. Dit kwam door mijn lage zelfbeeld. Ik nam banen aan die totaal niet aansloten op mijn kwaliteiten en hiervan werd ik niet gelukkig. In deze tijd heb ik een aantal verschillende coaches gehad, die me allemaal ongeveer dezelfde boodschap meegaven: Je bent goed zoals je bent en je mag jouw levenspad kiezen, het is JOUW leven.

En ze hadden zó gelijk! Vanaf mijn 27ste levensjaar ben ik écht richting gaan geven aan MIJN leven. Ik nam afscheid van mijn toenmalige werkgever, waarna ik even tijd moest nemen voor mijzelf en het weer opbouwen van mijn energie, mijn relatie ging uit, ik moest afscheid nemen van een mooi huis. Ik nam afscheid van een leven die ik voornamelijk leefde voor anderen. Ik nam eigen verantwoordelijkheid voor mijn pad.

Het richting geven in mijn leven heeft ertoe geleid dat ik op dit moment mijn droom aan het volgen ben. Ik heb de opleidingen gevolgd die ik graag wilde (Intuiïtef Traject en NLP). Ik ben levenscoach, mag luisteren naar het verhaal van de ander en helpen hen weer in hun kracht te zetten. Ik leid mijn droomleven en een droomleven gun ik jou ook zó graag!

Ik geloof werkelijk dat een droomleven ook voor jou mogelijk is!

Anke de Groot Levenscoach - kies voor jezelf!