Gratis online Masterclass

“Relaxed en met plezier naar sociale gelegenheden.”

Anke de Groot coaching - De zelfvertrouwen coach
Anke de Groot Coaching - Zelfliefde en zelfverzekerdheid!

Hey lieve jij!

Ik ben Anke en ik geloof oprecht 100% dat jij jouw onzekerheid kunt doorbreken, doordat jij invloed kunt hebben op wat jij denkt over jezelf en hoe jij je voelt over de dag heen.

Daar ben jij toe in staat! Ieder mens, dus ook jij!

Er staan alleen nog wat dingen in de weg, zoals overtuigingen en ervaringen/trauma’s van vroeger. Misschien was de band met je ouders niet zo goed, of ben je vroeger gepest. Dat laatste (gepest worden) was voor mij erg herkenbaar. 

Vanuit die bril kijk je nu naar de wereld en reageer je verdrietig, boos en/of onzeker op wat mensen tegen je zeggen of wat er gebeurt in de wereld.

Zoals Buddha ook zegt:

“We create the world in our minds.”

Mijn verhaal:

Rond mijn 20ste had ik al de droom om levenscoach te worden. Altijd was ik al degene die voor vrienden en bekenden een luisterend oor had. Ik was oprecht geïnteresseerd in de drijfveren en de manier van denken van andere mensen. Daarbij probeerde ik altijd begrip te hebben voor de personen, omdat er altijd een reden is voor een bepaald reageren of handelen.

Maar om Levenscoach te worden had ik eerst zelf nog een lange weg te gaan.

Al vanaf mijn 4e was ik namelijk erg onzeker en doordat ik op school ook gepest werd, verergerde dat alleen maar. Tot een aantal jaar geleden was de rode draad in mijn leven het constant bang zijn wat andere mensen van me vonden. Ik was steeds bezig met mijn uiterlijk én mijn innerlijk. Ben ik wel leuk genoeg? Zie ik er mooi uit? Vinden mensen mij leuk? Het antwoord daarop van mezelf was meestal: Nee.. niet genoeg.

Lange tijd hield ik mezelf op de achtergrond. Ik was ‘dat stille meisje’ op feestjes, verjaardagen en in vergaderingen en pauzes op mijn werk. Grapjes, feedback of kritiek kon ik echt niet hebben. Ik had er zo’n hekel aan! Het bevestigde steeds weer voor mezelf dat ik niet goed genoeg was (terwijl het natuurlijk nooit zo bedoeld was).

Toen ik ook nog merkte dat ik in mijn zoveelste liefdesrelatie tegen mijn onzekerheid aan liep dacht ik: “NU is het genoeg! Ik wil dit niet meer!”

Wat ik wel wilde was positieve verandering. Daarnaast voelde ik de drang om mensen te helpen met dezelfde onzekerheid die ik had. Ik wist dat ik daarvoor eerst mezelf moest ontwikkelen.

Ik ging op zoek naar een coach en heb daar zoveel over mezelf geleerd. Een stap waar ik nog steeds dankbaar voor ben. Coaching heeft me ontzettend laten groeien en hierdoor is mijn leven mega veranderd.

Ik ben niet meer bezig met wat anderen van me vinden en heb niet meer de wens dat iedereen me aardig vindt. Ook ben ik veel liever voor mezelf geworden en mijn onzekerheid heeft plaatsgemaakt voor zelfvertrouwen.

Ik heb een hele fijne relatie waarin ik echt mezelf kan zijn en ook mijn grenzen aan kan geven zonder dat ik bang ben dat mijn vriend me verlaat.

En na jaren leren en mezelf ontwikkelen heb ik ook mijn droom bereikt! Namelijk mijn eigen coachpraktijk waarin ik vrouwen kan helpen die tegen dezelfde onzekerheid aanlopen als waar ik ooit mee liep!

Mijn visie als coach is dat alleen jij het stuur in handen hebt van jouw leven.

Het is alleen de vraag: welk deel van jou zit achter het stuur? Het onzekere deel? Het angstige deel? Het deel dat geaccepteerd wil worden?

Wie er achter het stuur zit, bepaalt hoe jij denkt, voelt en doet. Wanneer je steeds weer in dezelfde patronen vervalt, zit waarschijnlijk steeds hetzelfde deel achter het stuur.

Als je dit ontdekt en verwerkt, ligt daar de sleutel van verandering!

Anke de Groot - Kies voor jezelf coach