“Anderen zijn leuker, scoialer en gezelliger dan ik.
Daar pas ik toch niet tussen?”

Over mij

Ik weet nog dat ik voor de spiegel stond met een brok in mijn keel. “Waarom ben ik zo?” “Waarom ben ik zo saai? Waarom weet ik niks interessants te zeggen? Niemand vind me leuk..”

Vanaf mijn kleutertijd had ik al het gevoel dat ik nooit ergens bij hoorde. Anderen waren namelijk altijd leuker, socialer en gezelliger dan ik.. daar paste ik toch niet tussen?

Toen ik eenmaal een vriendje had (wat ik trouwens ongelofelijk vond… iemand die mij écht leuk vond?!) vond ik het absoluut niet leuk om bij vrienden van hem naar verjaardagen en feestjes te gaan. Ik dacht dat ze me maar niks vonden en ik voelde me anders dan zij. Ik hield ik me daarom stil en ik stond vaak alleen terwijl anderen om me heen stonden te kletsen. Ik wist niet zo goed wat ik moest zeggen en als ik dan wat zei kreeg ik een rood hoofd, wat ik trouwens vreselijk vond.

Beter maar zo min mogelijk zeggen dus…

De tijd sloop dan voorbij terwijl ik elk (half) uur op de klok keek en ik hoopte maar dat mijn vragende “kunnen we al naar huis?” blikken naar mijn vriendje zouden werken.

Dat ik liever niet naar feestjes en verjaardagen ging, zorgde vaak voor irritaties in mijn relatie. Mijn partner baalde vaak dat ik maar weinig of niet meeging naar zijn vrienden. “Wat maakt het nou uit wat andere mensen van je vinden” zei hij vaak. Dat wist ik wel, maar toch voelde dat anders.

Anke de Groot - Kies voor jezelf coach

Anke de Groot

Mijn naam is Anke ik ben 31 jaar en opgegroeid in het Land van Maas & Waal (vlakbij Nijmegen). Nu woon ik samen met mijn vriend in de Achterhoek, in Gelderland. Het is hier heerlijk om te wandelen en te genieten van de natuur!

Ik hoopte vaak dat hij me nog wel leuk vond en zo was dat ook bij mijn vrienden. Ik moest wel mijn best blijven doen, dacht ik, omdat ze anders niet meer bij me wilden zijn. En dat kon ik nog begrijpen ook..

Ook op mijn werk dacht ik dat ik er niet bij hoorde. Ik pauzeerde liever alleen óf met zo min mogelijk mensen. Ik wist namelijk niet echt wat ik moest zeggen en niets leek leuk genoeg om te vertellen. Ongemakkelijke situaties waren het vooral.. Ik had ook het idee dat collega’s liever met een andere collega wilden pauzeren, dan met mij.

Teamuitjes en cursussen op het werk sloeg ik liever over.. En áls ik erheen ging en we werden in groepjes verdeeld, dacht ik: “er wil vast niemand bij mij in een groepje.”.

In de aanloop van zo’n verjaardag, feestje of groepsactiviteit op het werk voelde ik de stress al en eigenlijk wilde ik me dan gewoon ziekmelden. Aan de andere kant wilde ik er ook wel weer bij zijn, want wat zullen ze wel niet denken als ik er (wéér) niet bij ben?

Na de zoveelste discussie met mijn vriend over een uitnodiging van verjaardag waar ik liever niet heen wilde, vond ik het gewoon echt niet leuk meer en dacht ik: “NU is het genoeg! Ik wil dit niet meer!”

Ik wilde niet meer gespannen zijn voor een verjaardag of feestje, ik wilde gewoon leuk en gezellig zijn, ik wilde geen rood hoofd meer krijgen bij grapjes en niet meer bang zijn voor feedback en grapjes over mij.

Daarnaast voelde ik de drang om mensen te helpen met dezelfde onzekerheid die ik had. Ik wist dat ik daarvoor eerst mezelf moest ontwikkelen.

Ik ging op zoek naar een coach en heb daar enorm veel over mezelf geleerd. Een stap waar ik nog steeds dankbaar voor ben. Coaching heeft me ontzettend laten groeien en doen laten geloven dat helemaal oké ben, gewoon zoals ik ben. Daarnaast ook dat ik iets waardevols te brengen heb in dit leven.

Ik heb door coaching én opleiding een specialisatie gemaakt van het versterken van zelfvertrouwen, waar ik op dit moment met heel veel liefde andere vrouwen mee begeleid. Alles wat ik heb geleerd en wat belangrijk en helpend was voor mij, neem ik hierin mee.

Hoe mijn leven nu is:

Door de coaching en vele jaren persoonlijke ontwikkeling is mijn leven echt veranderd.

Ik ben niet meer bezig met wat anderen van me vinden en heb niet meer de wens dat iedereen me aardig vindt. Daar houd ik me eigenlijk niet zo meer mee bezig.

Ik vind het heerlijk om alleen te zijn, maar ik kan ook genieten van gezelschap, zonder mezelf zorgen te maken wat mensen van me vinden.

Hierdoor vergeet ik steeds vaker de tijd als ik me bevind op bijvoorbeeld een verjaardag met veel mensen, in plaats van steeds te kijken op de klok wanneer ik weer naar mijn veilige huis kan. Nog steeds vind ik het heerlijk hoor, om thuis te blijven; ME-Time!!

Ik geloof dat ik goed ben zoals ik ben. Ben ik anders dan anderen? JA! En daar ben ik trots op! “Anders zijn dan anderen” heeft voor mij dus een veel positievere lading gekregen.

Ik heb een hele fijne relatie waarin ik echt mezelf kan zijn en ook mijn grenzen aan kan geven, zonder dat ik bang ben dat mijn vriend me verlaat.

En na jaren leren en mezelf ontwikkelen heb ik ook mijn droom bereikt! Namelijk mijn eigen coachpraktijk waarin ik vrouwen kan helpen die tegen dezelfde onzekerheid aanlopen als waar ik ooit mee liep!

Anke de Groot Kies voor jezelf coach

Dit is typisch Anke

Ik houd van buiten zijn in de natuur, omdat het je echt even een afstand laat zijn van de dagelijkse sleur, en ik zal daarom, als het mogelijk is, alle kansen aanpakken om buiten te gaan wandelen tijdens het coachen.

Mensen beschrijven me als een liefdevol en zacht persoon, en tegelijkertijd ook krachtig en iemand die mensen in beweging zet door middel van (soms scherpe) vragen. Ik heb dus een nuchtere en down-to-earth kant, maar ook een spirituele en zachte kant. Ik hou ervan om deze te combineren en in te zetten voor wat op dat moment nodig is om resultaat te boeken met de vrouwen die ik begeleid!

Daarnaast hou ik ook van lachen en heb ik een flinke dosis zelfspot en humor die ik graag nog weleens inzet (als de situatie zich er natuurlijk toe leent)!

Mijn visie als coach is dat alleen jij het stuur in handen hebt van jouw leven.

Het is alleen de vraag: welk deel van jou zit achter het stuur? Het onzekere deel? Het angstige deel? Het deel dat geaccepteerd wil worden?

Wie er achter het stuur zit, bepaalt hoe jij denkt, voelt en doet. Wanneer je steeds weer in dezelfde patronen vervalt, zit waarschijnlijk steeds hetzelfde deel achter het stuur.

 

Als je dit ontdekt en verwerkt, ligt daar de sleutel van verandering!

Even wat luchtigs…!

Leuke weetjes over mij

  • Men zegt dat ik een rustgevende en geruststellende stem heb! Vriendinnen en klanten zeggen weleens dat ik meditatie opnames of podcasts moet gaan maken (heb ik inmiddels volop gehoor aan gegeven!)
  • Als ik iets wil dan ga ik er ook voor! Ik ben een enorme doorzetter. Een tijdje geleden nog: ik rustte niet voor ik mijn agenda gevonden had, (alles op z’n kop!), terwijl die eigenlijk gewoon op een stoel lag in de woonkamer… Vergeetachtigheid hoort ook wel een beetje bij me! ? Mijn papieren en Google agenda zijn daarom een paar van mijn Best Friends!
  • Een extreme knuffelkont! Helaas kan dat niet meer zoveel wegens corona, maar anders….
  • Een enorme passie: muziek! Niet meer om te maken (vroeger volgde ik pianoles), maar zeker wel om te luisteren. En dat gaat echt alle kanten op: van Surfrock t/m de 90’s met bijvoorbeeld Happy Hardcore, en van harde 80’s rockmuziek tot Hollands glorie. Bijna (!) alles vind ik mooi, het ligt een beetje aan mijn stemming waar ik naar luister. Mijn spotify abonnement is dus bijna een van mijn levensbehoeften ?
  • Ik geloof, nu ik er zo over nadenk, dat er de afgelopen 7 jaar geen één jaar is geweest waarop ik niet met persoonlijke en professionele ontwikkeling bezig ben geweest. Opleidingen doen, coaching volgen en boeken lezen: nieuwe dingen leren… ik hou d’r van! (soms moet ik mezelf echt een halt toe roepen..)
  • Inmiddels een trotse Achterhoeker (oost-Gelderland) met een zachte G. Ik ben namelijk de liefde achterna gereisd! Mijn vriend woont in de Achterhoek en aangezien ik niet aan mijn geboorteplaats gebonden was, ben ik bij hem gaan wonen. Waarom de zachte G? ik ben opgegroeid nét boven Brabant!

Ik ben benieuwd naar jou..

Ik ben heel benieuwd wie jij bent en waar jij naar verlangt.

Gun jij het jezelf ook om het leven te leven wat jij graag wilt, zonder je zorgen te maken hoe anderen daarover denken?

Of wil je de 3 belangrijkste tips om de tijd van je leven te hebben en te overleven op het Zwarte Cross festival?

 Neem dan contact op via onderstaand formulier!

Hoe wil je dat ik contact met je opneem?

15 + 1 =

Anke de Groot Levenscoach Kies voor jezelf!
Gedicht brievenbusgeluk

Een prachtig gedicht, gemaakt door Anne-Marije van Brievenbusgeluk.
Het raakt me persoonlijk en het is een gedicht die me altijd bij blijft, omdat het zo herkenbaar is.