Dit is wat anderen zeggen over werken met mij.

“Ik ben goed genoeg, ik kan het!”

“Anke is een super lieve coach.
Ze heeft een soort van innerlijke rust bij zich waardoor je je gelijk op je gemak voelt. Ze kan ontzettend goed en zonder oordeel  naar je luisteren.

Op de goede momenten zet ze een oefening in zodat je anders naar jezelf en een situatie gaat kijken.
Na die oefeningen voelde ik mij altijd zo sterk, warm en positief. Door Anke groeide mijn positieve gevoelens en gedachten over mezelf en daarmee ook mijn zelfvertrouwen.

Ik ben goed genoeg! Ik kan het!

Liefs Tess”

Tess
(Persoonlijk Coachtraject)

“Ik heb zelfvertrouwen en zit lekkerder in mijn vel.”

“Op facebook kwam ik een berichtje tegen voor een gratis online masterclass over zelfvertrouwen. Tijdens corona was ik behoorlijk wat kilo’s aangekomen. De lockdown werd opgeheven, en we mochten ons weer onder de mensen gaan begeven.

Op zich super fijn, maar ook best eng. Wat zou iedereen wel niet denken als ze mij zouden zien met al die extra kilo’s? Daarnaast was zelfvertrouwen nooit mijn sterkste punt. Ik voelde me nooit echt prettig in gezelschappen waar ik niemand kende. Feetjes ging het liefst uit de weg. Ik kon dus wel wat hulp gebruiken om mijn zelfvertrouwen te vergroten.

Op de avond van de masterclass zat ik klaar met een kan thee, pen en boekje om aantekeningen te maken. Ik heb uiteindelijk 8 blaadjes vol gepend met aantekeningen.

De volgende dag heb ik de masterclass zelfs nog even terug gekeken. Aan het einde van de masterclass gaf Anke 2 gratis sessies weg. Ik heb echt in dubio gezeten of ik me zou aanmelden daarvoor. Zou ik het durven? Ik had echt het gevoel dat ik het moest doen, maar veilig achter een laptop naar een materclass kijken is natuurlijk wel iets anders dan een echt gesprek met iemand aangaan.
Met lood in mijn schoenen heb ik me aangemeld. En ja hoor, ik won ook nog eens 1 van die sessies.

De gratis sessie met Anke was super fijn. We hadden gelijk een klik. We hebben allerlei onderwerpen besproken en aan het einde van de sessie hebben we een oefening gedaan. Dit voelde echt goed. Ik kreeg hier echt energie van. Na de sessie heb ik me gelijk ingeschreven voor de online training  en het persoonlijk coachtraject. Ik ben er toen helemaal voor gegaan.

Anke is een heel lief persoon. Ze luistert met volle aandacht naar je. Ze oordeelt niet. Ze geeft je echt het gevoel dat je goed bent zoals je bent. Alles mag je aan haar vragen. Als je iets niet snapt dan legt ze het met liefde nog 100 keer uit. Net zolang tot dat jij het snapt. In de wandelsessie kun je het hebben over de opdrachten die je hebt gemaakt, maar je mag ook zelf onderwerpen aandragen.

Alles kan. Het is jouw traject.

De oefening met de bus vind ik een hele fijne oefening. In het begin kon ik met moeite hooguit 4 persoontjes benoemen. Maar toen ik een paar dagen verder was, had ik opeens een heel elftal met persoontjes in mijn bus. Tijdens de coachsesssies zijn daar zelfs nog een paar persoontjes bij gekomen. Ik sta nu regelmatig even stil bij mezelf om te kijken welk persoontje er achter het stuur zit.
Van Anke heb ik geleerd dat deze persoontjes het stuur van mij over nemen om mij te beschermen. Het is heel erg lief dat ze dit doen, maar het is niet altijd helpend.

Op het moment dat ik het persoontje vertel dat ik het zelf kan (en dat voelt ook echt zo na de sessies met Anke) gaat het persoontje vanuit zichzelf achter in de bus zitten en neem ik zelf weer het stuur in handen.

De oefeningen in het bos hebben echt iets magisch. Ik weet nog steeds niet wat er precies gebeurt, maar ik word er zo ontzettend rustig van. Het geeft een heerlijk gevoel en zodra ik mijn ogen open doe heb ik het gevoel dat ik de hele wereld aan kan. Ik heb dan gelijk zin om al het geleerde in de praktijk te gaan brengen. Het geeft een hele ander kijk op een bepaalde situatie.
Door Anke heb ik geleerd veel meer naar mijn gevoel te luisteren. Dat is iets wat ik eigenlijk nooit deed.

Zinnen als: “het is niet persoonlijk”, “hij doet het met de beste intentie” en “luisteren zonder oordeel” zijn zinnen waar ik vroeger niks mee had.
Met Anke heb ik hier veel gesprekken over gehad. Inmiddels zijn dit mijn favoriete zinnen geworden. Hierdoor heb ik geleerd om heel anders naar bepaalde situaties te kijken. Dat geeft zoveel rust.

Mocht je twijfelen over het coachtraject? Doe het gewoon.

Schrijf alle vragen op die je hebt en stel ze. Niks is gek. Zorg er voor dat je aan het einde van het traject voor jezelf alles eruit hebt gehaald wat er in zit. Ga er volledig open in. Ook al denk je dat een oefening voor jou niet gaat werken, probeer het dan toch. Je zult af en toe verbaast zijn van jezelf en wat de oefening met je doet.

Door het persoonlijke coachtraject met Anke heb ik heel veel nieuwe inzichten opgedaan. Hierdoor heb ik meer zelfvertrouwen gekregen en zit ik lekkerder in mijn vel. Mijn leven en de manier hoe ik naar dingen kijk is echt behoorlijk veranderd door het persoonlijke coachtraject.

Dat geeft zoveel rust. Ik heb genoten van de wandelingen en onze gesprekken. Ik kan het echt iedereen aanraden.

Lieve Anke, Dank je wel voor alles. Je bent echt een Topper!

Liefs Miranda

Miranda
(Persoonlijk Coachtraject)

“Ik weet nu dat het in mij zit.”

“Ooh wat is dit spannend, maar als ik Anke niet had leren kennen, had ik dit dus nooit geschreven.
Iets om trots op te zijn!

Ik leerde Anke kennen via de Masterclass over zelfvertrouwen. Aan het eind van de masterclass kon je een gratis coachingsessie winnen en die won ik dus. Dat heeft zo moeten zijn, want anders was ik waarschijnlijk nooit begonnen met het coachings traject.

Ik gunde mezelf dat nooit, want ik kon dat toch niet, ik was niet goed genoeg, niet leuk genoeg, niet knap genoeg, niet slim genoeg en in contact met groepen mensen was ik helemaal een ramp, ..dacht ik. Maar ergens was ik ook wel klaar met al die negatieve gedachtes die me terughoudend maakten, waardoor ik eigenlijk niet helemaal mezelf kon zijn. Al jaren niet.

De start van het coachingstraject vond ik dan ook erg spannend, maar Anke stelde me heel erg op mijn gemak. Alle vragen, alle emoties, alle gedachtes, alles mag er zijn. Je bepaalt je eigen traject en hoe snel dat gaat. Anke luistert echt naar mij en past de coaching en opdrachten aan op wat ik nodig heb.

Ik had per sessie de keuze voor digitale of live sessies. De live sessies zijn op een fijne locatie en ik vind het dan ook erg prettig om digitale en live sessies af te wisselen.

 

Ik voel me vertrouwd bij Anke, wat maakt dat ik alles kan zeggen en delen wat ik wil. Anke is een ervaringsdeskundige en dat geeft mij het gevoel dat ze mij begrijpt. Anke kan goed doorvragen, waardoor ik tot bepaalde inzichten ben gekomen.

Ik heb er nog geen gebruik van hoeven maken, maar het is fijn te weten dat ik ook buiten de geplande sessies laagdrempelig contact kan leggen met Anke.

Dus Anke, heel erg bedankt voor jou coaching tot nu toe! Het helpt mij enorm op weg naar een leven vol zelfvertrouwen en zelfliefde. Ik weet nu dat het in mij zit en kan het al steeds vaker tot uiting laten komen 🖤

Lindsey
(Persoonlijk Coachtraject)

“Dankzij oefeningen leer ik met mijn gedachten omgaan.”

Na jaren hulpverlening en zoeken wat het beste voor mij werkt om een beter zelfbeeld te krijgen heb ik door Anke eindelijk gevonden wat ik zocht.

Tijdens de masterclass kreeg ik al de hoop dat ik nu in de buurt was. Vervolgens heb ik me aangemeld voor een persoonlijk coachtraject en hierdoor is er echt veel veranderd.

Negatieve gedachtes komen nog wel voorbij, maar dankzij de oefeningen en uitleg leer ik ermee omgaan.
Anke neemt de tijd voor je, legt duidelijk uit, spreekt ook uit ervaring en zoekt naar oplossingen wat voor jou het beste werkt.”

Roza
(Persoonlijk Coachtraject)

“Ik mag voor mezelf kiezen, zonder enorme druk, angst of onrust te ervaren.”

“Door de fijne gesprekken en oefeningen die ik de afgelopen tijd met Anke heb gehad sta ik nu veel rustiger in het leven, dat was ook een van mijn doelen waarmee ik het traject ben gestart.

Ik heb geleerd dat ik van mezelf mag houden en dat ik ook echt voor mezelf mag kiezen, zonder enorme druk, angst of onrust te ervaren.

Ik was gewend om altijd mezelf aan te passen aan mijn omgeving en aan de wensen van mensen om mij heen. Zelfs als ik dan eigenlijk mezelf totaal voorbij liep.
Met Anke ben ik terug gegaan naar waar dit vandaan komt én vooral naar hoe ik zelf hiermee om zou willen gaan, deze oefeningen gaven mij veel inzichten en handvaten.

Nog dagelijks denk ik hieraan terug: ik ‘moet’ niks en ‘mag’ alles! Het samen wandelen, praten en de oefeningen vond ik super prettig.

Anke luistert met oprechte interesse en past waar nodig ook tussentijds nog oefeningen aan, als daar behoefte aan is.

Heel veel dank Anke!

D.
(Persoonlijk Coachtraject)

“Ik heb geleerd om voor mezelf te kiezen, met alles wat daarbij hoort!”

“Toen ik bij Anke kwam, stond ik op een soort van tweesprong. Het voor mezelf kiezen ging me niet goed af, ik was enorm bezig met wat anderen daarvan zouden denken en zelfs als ik dan een keuze wilde maken en dat deelde met een ander, maakte ik me zorgen over wat ze erover dachten dat ik dat steeds maar deelde.

Ik raakte gefrustreerd van mijn eigen onzekerheid en lag ‘s nachts vaak wakker van mijn gedachten en invullingen van wat anderen over mij dachten.

Toen ik via een vriendin de oproep op instagram van Anke zag, besloot ik de stap te wagen om haar een stukje mee te laten lopen in mijn leven in de hoop dat ze mij kon helpen bij deze vragen en onzekerheden die dit opleverde.

Anke had op haar instagram en site uitgebreid beschreven wat haar drijfveer was in het coachen en de warmte en rust die ze uitstraalt maar ook zeker de nuchtere kant en openheid over haar eigen traject maakte dat ik minder onzeker over mijn onzekerheid was. Door dit te lezen leken die “ stemmetjes” in mijn hoofd die invullen wat een ander wel niet zal denken, ineens niet zo gek meer als ik zelf dacht en durfde ik me open te stellen om daarover te praten.

Tijdens het kennismakings/ intakegesprek raakte ze me vrijwel meteen omdat ze de juiste vragen stelde die me deden inzien waar de onzekerheid vandaan kwam, maar ook omdat de warmte die ze uitstraalde over dat deze onzekerheid er mocht zijn maar ik ook in mijn kracht mocht staan.

Ik heb 6 sessies bij Anke gehad. Hierdoor was ze bij het hele proces van de keuze om mijn werkplek te verlaten en voor mezelf te kiezen aanwezig, wat heel erg fijn was.

Bijzondere momenten in mijn traject waren o.a de grondingsoefeningen, deze maakte veel los en hebben samen met de juiste gesprekken met Anke tot beseffen geleid die ik vooraf niet had voorzien.

Zo besefte ik me tijdens het eerste gesprek met Anke al dat de drang om een in mijn huidige baan te willen voldoen aan alle verwachtingen ( die ik vooral zelf schepte) voort leken te komen uit de angst niet goed genoeg te zijn uit een verleden. En tijdens een grondingsoefening waarbij Anke mij terug liet gaan naar het kleine meisje in mij dat te horen kreeg dat ze “ niet slim genoeg” was en de confrontatie liet aangaan met deze situatie en de gedachten die daaraan verbonden waren, waardoor ik deze “ ballast” die ik met me meedroeg heb kunnen loskoppelen van mijzelf en mijn huidige situatie. Dit was een heel bijzonder moment wat ik dan ook niet goed kan uitleggen en je misschien beter zelf kunt ervaren.

Het laatste bijzondere moment was de brief die ik aan het einde van het traject aan mezelf mocht schrijven. Dit was een “ pittige “ opdracht, en zeker het voorlezen hiervan aan Anke was best even spannend.

Maar het was een oprechte acceptatie van mijzelf, inclusief soms heus nog onzekere momenten maar ook met de ervaring dat ik met de nieuwe ervaringen van Anke er zeker ga komen.

Het coachingstraject heeft mij doen beseffen dat ik enorm aan het leven was naar de verwachtingen van anderen en mijzelf. Dat voor jezelf kiezen echt niet altijd even makkelijk is maar wel is wat je verdient. En dat ik vele malen zorgelozer kan leven nu dat ik niet continue invul want anderen wel niet zullen denken, dat betekent niet dat ik dat nu niet meer doe, maar wel dat ik beter kan beseffen wanneer ik dit doe en of dit reële gedachten zijn en wat mij dit oplevert.

Het Aller belangrijkste wat ik heb geleerd; voor mezelf kiezen, met alles wat daarbij hoort!”

Anne
(Persoonlijk Coachtraject)

“Het coactraject heeft dat het meest voor mij opgeleverd: Liefde voor mezelf!”

“Tijdens mijn cursus voor pedagogisch coach leerde ik Anke beter kennen, we kenden elkaar al wel van gezicht vanuit de dorpsfeesten. Het viel me gelijk op dat Anke actief en zelfverzekerd deelnam aan de cursus. Als de cursusleider een vraag stelde dacht ik er nog niet aan om als eerste antwoord te geven, want stel je voor dat ik een raar of een verkeerd antwoord zou geven. Anke gaf gerust als eerste antwoord op zijn vraag. Ze had een heel open houding.

Na de cursus zijn we in contact met elkaar gebleven en ben ik de pagina van de coaching van Anke gaan volgen. De vragen en/ of gedachten die ze daarop deelde waren heel herkenbaar voor mij, zoals “Denk je dat je niet goed genoeg bent?” of “Ik ben vast de lelijkste van de groep?”

Ik heb vanaf het begin veel bewondering voor Anke gehad, haar positiviteit en haar manier van denken. Ik dacht altijd wat zou het fijn zijn als ik ook zo kon zijn/zo kon denken. Dan is het leven toch veel makkelijker en leuker? Dus toen ze een gratis gesprek weggaf heb ik me aangemeld. Want ik wilde ook graag zo positief en zelfverzekerd als Anke zijn!

Al vanaf mijn puberteit heb ik het gevoel dat ik niet mooi en dun genoeg ben. Sindsdien met grote regelmaat bezig met mijn gewicht, afvallen en hoe ik eruit zie. Met tijden zo onzeker, ook in mijn nieuw functie als pedagogisch coach.

Ik wil het graag goed doen en denk dus veel na over hoe ik op andere overkom. Ik wil hen niet aanvallen of kwetsen. Mijn onzekerheid hield me dan ook tegen om echt te genieten van de nieuwe functie en ervaringen op te doen. Immers van fouten maken leert men toch? Waarom was het dan zo moeilijk om mezelf fouten te laten maken? Dit zijn gedachten die aan het begin van het coaching traject in mijn hoofd voorkwamen. Ik gaf mezelf een 4!

Ik heb zes coaching sessies bij Anke gevolgd. Waarin we veel gepraat hebben en oefeningen hebben gedaan. Wat voor mij een belangrijk moment was, was de bewustwording dat mijn gedachten veel invloed hebben op mijn gedrag.

Ik was vaak heel erg met mijn hoofd en gedachten bezig, in plaats van met mijn gevoel. Door bijvoorbeeld een grondingsoefening te doen, heb ik geleerd uit mijn gedachten en hoofd te gaan en terug te gaan naar het hier en nu. Waardoor ik veel meer kan genieten van kleine dingen en meer vanuit mijn gevoel handel.

Ook heb ik geleerd dat wanneer je iemand aanspreekt en je hier een reactie op krijgt, dit niet persoonlijk bedoeld is. Ik val die persoon niet aan en hij mij niet. “Het is niet persoonlijk!” werd mijn nieuwe mantra. Daarnaast heeft het mij erg geholpen om de dag te eindigen met positieve gedachten en kwaliteiten/ eigenschappen van mezelf, door deze op te schrijven.

Iedere dag heeft meer positieve punten dan negatieve. Maar bij wogen de negatieve vaak het zwaarst. Dit is nu op de meeste dagen omgekeerd. Ben ik nu altijd blij? Nee, natuurlijk niet. Ook ik heb nog steeds baalmomenten, maar het zijn momenten. Ik kan ze makkelijker loslaten. Voorheen zou de negativiteit blijven hangen en herhaaldelijk in mijn gedachten terug komen. Het is een proces en mijn zelfliefde groeit nog steeds iedere dag een klein beetje!

Het coachtraject heeft dat het meest voor mij opgeleverd: Liefde voor mezelf! Jezelf op één zetten is niet egoïstisch, maar helpt je juist om nog beter voor andere te zorgen.

Dankzij Anke heb ik geleerd dat ik prima ben zoals ik ben. Waardoor die vier al veranderd is in een zeven! Anke is fijne gesprekspartner en biedt een luisterend oor. Ze geeft je het gevoel dat je er mag zijn!

Daphne
(Persoonlijk Coachtraject)

“Elke dag houd ik meer en meer van mezelf.”

“Ik heb drie hele fijne sessies gehad met Anke. Vanaf het eerste moment voelde ik een klik door haar manier van communicatie, begrip en haar actieve luisterende houding.

Ik voelde mij keer op keer gehoord en gezien. Ik had een veilig gevoel in haar bijzijn en kon mij daar door volledig openstellen voor de leerzame oefeningen. Ik ben bij Anke uit gekomen omdat ik meer van mijzelf wilde gaan houden. En ik kan vol trots zeggen dat ik dat nu elke dag meer en meer doe en daar in heeft Anke echt een grote rol gespeeld.

Naast meer zelfliefde is mijn zelfvertrouwen en mijn kracht in het onafhankelijk zijn van anderen ook zeer sterk gegroeid.

Dus als jij opzoek bent naar een coach waar je volledig jezelf mag en kan zijn. En die jou gaat helpen met de kracht in jezelf te vinden, dan zit je bij Anke meer dan goed!”

Robin
(Persoonlijk Coachtraject)

“Ik kan meer opkomen voor mezelf, mijn grenzen aangeven.”

“Ik kwam bij Anke omdat ik meer zelfvertrouwen wilde en om mezelf weer een beetje terug te vinden.
Het resultaat van het coachtraject is dat ik zelf meer kan stilstaan bij de keuzes die ik maak voor mijzelf. Ook het opkomen voor mijzelf, nee durven zeggen, mijn grens aangeven.

De manier van vragen stellen/doorvragen geeft je inzichten over jezelf waar je anders nooit aan zult denken. Deze vragen maken dat ik beter ben gaan nadenken over wat ik voelde en hoe het kwam dat ik mij zo voelde. Dit inzicht zet mij nog steeds aan het denken. En neem ik mee nu in alles wat ik doe bewust en onbewust!

Ik ben nu zekerder over mijzelf en mijn keuzes.

Ik heb het als heel fijn ervaren. De tijd die je voor mij nam en de oefeningen waar je mee bent gekomen.
Ik heb er heel veel aan gehad. En dat maakt waar ik nu sta.”

Josje
(Persoonlijk Coachtraject)

“Ik ben meer in mijzelf gaan geloven.”

“Een paar maanden geleden wilde ik de stap zetten om met behulp van een coach meer zelfvertrouwen te krijgen.

Na vele webinars van coaches te hebben gevolgd, kwam ik bij Anke uit. Zij heeft mij enorm geholpen met een andere kijk op mijzelf en mijn omgeving.

Ik vond het erg fijn dat de sessies buiten plaatsvonden, wandelend door de natuur. Hierbij heb ik vele handvatten gekregen om zelfverzekerder door het leven te gaan, ben ik positiever naar mijzelf gaan kijken en daarmee meer in mijzelf gaan geloven!”

Iris
(Persoonlijk Coachtraject)

“De oefening om tot mijn kern te komen gaf inzicht en rust.”

“M’n coaching sessie met Anke heb ik als veilig en warm ervaren. De oefening die ze met me deed om (weer) bij m’n kern te komen én blijven gaf me veel inzicht en rust. Anke coacht op een liefdevolle manier en nodigt je uit om zonder oordeel te kijken en voelen wat er is.

Echt een aanrader als je aan je zelfvertrouwen en zelfregie wilt werken!”

Lianne
(Rise-up gesprek)

“Zoveel handvatten om lichter in het leven te staan.”

“Anke is goed in wat ze doet! Geeft een rustig en professioneel gevoel door voorbeelden en fijne oefeningen. Als je vooruit wil en merkt dat jij zelf degene bent die je tegenhoudt dan kan Anke je door middel van oefeningen laten merken wat je in het vervolg anders kan doen, of hoe je het aan kan pakken.

Erg fijn om diverse situaties op die manier te bespreken.

3 sessies lijken kort maar hebben mij al zoveel handvaten gegeven om lichter in het leven te staan.

Ik weet nu wat ik kan doen! En ga deze nu zelf toe proberen te passen. Het voelt ook erg fijn om een aanspreekpunt te hebben wanneer dit niet lukt en ik zelf besef dat het neerwaards gaat. Al ga ik daar nu natuurlijk niet vanuit na alle positiviteit die het me opgeleverd heeft!”

Lotte
(Persoonlijk Coachtraject)

“Oefeningen die duidelijkheid geven en waar je mee verder kan.”

“Per toeval, of misschien moest het toch zo zijn, kwam ik Anke tegen op FB. Meteen aangemeld voor een online masterclass waar ik veel herkenning in had. Dus heb me meteen aangemeld voor 3 gesprekken. De gesprekken waren op de eerste plaats al fijn omdat het buiten in een hele mooie omgeving is.

Anke heeft een bepaalde rust over zich die heel fijn is waardoor je je meteen op je gemak voelt en ook begrepen. Ze is een luisterend oor maar komt ook met oefeningen die je meteen duidelijkheid geven en waar je mee verder kan. De gesprekken hebben mij zeker laten inzien dat er heel veel zaken toch echt bij jezelf liggen.

En door eerst aan jezelf te werken en jezelf de liefde te geven die je nodig hebt kan daar een hele verandering door plaatsvinden. En daar gaan we voor!

Bedankt Anke!”

Nicole
(Coachtraject)

“Met vertrouwen de wereld in.”

Anke luistert goed naar wat je nodig hebt en past haar oefeningen hierbij aan in een natuurlijke omgeving.

Ik voelde vertrouwen waardoor ik mijzelf durfde te laten zien en mijn kindsdelen kon aankijken.

Dit heeft mij geholpen om met vertrouwen de wereld in te gaan en te voelen wat er speelt in mij. Dankjewel Anke

Anna
(Persoonlijk Coachtraject)

“Fijn en leerzaam.”

“Ik wist niet goed wat ik van het gesprek kon verwachten, maar door de communicatie vooraf had ik er al een goed gevoel bij. Het gesprek met Anke was erg fijn en leerzaam. Ik had een veilig gevoel bij haar en ik kon alles vertellen wat ik kwijt wilde. Ze luisterde er aandachtig naar.

Als je op zoek bent naar een goede coach die jou zonder oordeel helpt, je zelfvertrouwen een boost geeft en je dingen meegeeft die je in de praktijk kan toepassen ben je aan het goede adres!”

Yasmine
(Rise-up gesprek)

“Prettig en helpend.”

“Ik heb het gesprek met Anke als erg prettig ervaren. Anke neemt de tijd voor je en luistert goed en aandachtig. Ze straalt rust uit, dat zorgde er mede voor dat ik me snel op mijn gemak voelde. De oefening die we samen hebben gedaan was prettig en helpend.”

Sanne
(Rise-up gesprek)

“Ik voelde me een stuk lichter.”

“Ik heb een wandelsessie gehad en ondertussen een coachgesprek. Wat was dit een bijzondere ervaring.. Normaal kan ik niet heel makkelijk en snel openlijk van alles vertellen, maar bij Anke was de rust en het luisterend oor waardoor dit vanzelf ging.

We hebben heel fijn gewandeld door park Sonsbeek. Daar hebben we een oefening gedaan waar je leerde om dingen echt ‘los te laten’. Wat was dit een bijzonder gevoel. Toen ik mijn ogen weer open deed na een minuut of 20 voelde ik mij oprecht anders. Dit gevoel kan ik ook niet goed uitleggen. Een stuk lichter, dat wel. Niet alles is dan meteen opgelost, maar het begin is er.

Ik vond het prettig zo samen te praten en met bepaalde tips en tools aan de slag te gaan. Wie weet in de toekomst meer!

Bedankt lieve Anke.”

Birgit
(Rise-up gesprek)

“Gewoon wauw.”

“Onlangs was ik aan het wandelen met Anke en ondertussen werd er gekletst. Al was het eigenlijk andersom, er werd gekletst en het wandelen ging vanzelf. Tot op een punt dat mij de vraag werd gesteld of ik met mijn onderwerp aan de slag wou wat in het gesprek naar voren kwam. Dit wou ik en ze stelde voor om de drie waarnemingsoefening te gaan doen.

Ergens tijdens de wandeling zochten we een geschikt plekje iets naast het wandelpad waar ik plaats mocht nemen. Terwijl ik een specifieke gebeurtenis met dat gevoel (van frustratie) helemaal opnieuw ging beleven en voelen in mijn lichaam begeleidde Anke mij heel fijn en liefdevol. Alles wat er was mocht er zijn.

Ook al had ik mijn ogen dicht Anke zorgde ervoor dat we verbinding met elkaar bleven houden. Dit was prettig om te ervaren. Eenmaal nadat ik mijn stuk opnieuw had mogen beleven werd ik na een paar vragen uitgenodigd om in de plek van de andere persoon te gaan staan. Een plek die mij tezamen met die situatie dat gefrustreerde machteloze gevoel gaf.

Door de situatie op deze manier met Anke uit te werken heb ik anders naar de situatie leren kijken. Dit komt omdat ik het nu van meerdere kanten heb gezien en ervaren. In plaats van het vanuit mijn perspectief te zien en bekijken hoe het op de ander zou overkomen heb ik de beleving van de persoon zelf ervaren. Wat er daar gebeurde was wonderbaarlijk en zo’n eyeopener. Gewoon wauw. Ik nam plaats en voelde mij gelijk naar de keel gegrepen. De persoon op die plek ervaarde het als te veel wat de ander (ik dus) in liefde zei en aandroeg. Ik voelde hoe die persoon zich in die situatie voelde. Dit gevoel zei zoveel meer dan woorden wat mij ontroerde.

Terwijl ik daar zo stond voelde ik een traan over mijn wang rollen. Vanaf een zijaanzicht bekeken we nog eens het plaatje wat meer afstand creëerde van de situatie an sich. Het gevoel van frustratie was daarna weg toen ik weer naar die specifieke gebeurtenis ging. Daarnaast hebben we besproken wat ik de volgende keer anders kan doen in zo’n situatie.

Ik kon alleen maar liefde voelen, en dankbaarheid dat dit zo heeft mogen ontstaan. Het was fijn om zo buiten aan het wandelen en werk te zijn.

Dankjewel Anke voor je waardevolle en liefdevolle begeleiding hierin!”

E.
(Rise-up gesprek)

Berichtjes van A. en E.